Sifalı Bitkiler - Bitkiler Nasil Kullanilir - Deniz's Choice

Güncel

Deniz's Choice

Deniz'in perspektifinden

MakeMeUp

Post Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

26 Mart 2020 Perşembe

Sifalı Bitkiler - Bitkiler Nasil Kullanilir


sifali-bitkiler-nasil-kullanilir

Şifalı Bitkiler - Bitkiler Nasıl Kullanılır?


Şifalı bitkilerden sadece üç yöntem ile faydalanılır. Başka yöntemlerle hazırlamak özel bilgiler gerektirir. Bu üç yöntemi ayrı ayrı paylaşalım:

1. Pişirme (deleksiyon)

Bir bitki suya veya benzeri bir maddenin içine konularak bir süre kaynatılır. Kaynatma işlemine pişirme denir. Kaynatma işlemi sırasında bitkilerin faydalı maddeleri suya geçer. Kaynatma işleminin süresi değişiklik göstermekle beraber 5 dakika - 1 saat arası olabilir.

2.Haşlama (enfüzyon)

Bitki üzerine kaynar su veya benzeri bir sıvı dökülerek bir süre bekletilmesine haşlama denir.
Haşlama işlemi süresince kabın üzerin kapalı tutulur. Buna da demleme denilir. Demleme sırasında bitkinin içindeki faydalı maddeler ağır ağır suyun içine geçer. Haşlamada suyun derecesi 70 / 80 santigrat olmalıdır. Haşlama süresi çiçekler ve yapraklar için 5 dakikadan yarım saate kadar farklılık göstermektedir. Çiçeklerin ve bitkilerin  sıcak suya dayanma süresi ortalama olarak bu zaman aralıktadır. Tam olarak ortalama haşlama süresi ise 15 dakikadır. 

3. Islatma (maserasyon)

Bir bitki, soğuk su içine batırılıp bir süre bekletilirse buna ıslatma denir. Bitkilerin ıslatıldığı süre 2 saat ve 48 saat arasında değişiklik göstermektedir. Islatma işlemi için su haricinde en çok şarap ve alkol kullanılır. Bu tür ilaçların çoğu vücudu kuvvetlendirme amacı ile yapılmaktadır.

Her bitkinin kendi özelliklerine yada içerilerindeki etkili maddelerin özelliğine göre üç farklı yöntem ile hazırlanmaktadır. Bu 3 farklı yöntemden birisi ile elde edilen fayda, diğer yöntemlerle elde edilemeyebilir. Bu bilgilerin ışığında bir bitkinin şifasından faydalanmak için uygun yöntemler hakkında daha detaylı bilgiler edinmelisiniz. 

Pişirilerek hazırlanan şifalı bitkilerin ilaçları çoğu sabah yemekten sonra tok karnına alınır. Yemekten önce alınanları çok daha nadirdir. Islatma ile hazırlanan şifalı bitkilerin ilaçları ise sabahları erkenden aç karnına içilir. İlaçlı suların çoğu geceleri içilirse, asıl faydaları dışında uykuyu ve terlemeyi kolaylaştırır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here