Kısa kısa Linux - Deniz's Choice

Güncel

Deniz's Choice

Deniz'in perspektifinden

MakeMeUp

Post Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Şubat 2020 Pazar

Kısa kısa Linux

Kısa kısa Linux Vol.1




Merhabalar, başlıktan da anlaşılacağı üzere Linux işletim sistemleri ile ilgili, kısa kısa bilgiler verip, burada parçalar halinde yazılar yayınlayacağız.

linux-bilgilendirme-isletim-sistemi-os

Linux 


Ücretsiz, çok yönlü ve çok fonksiyonlu kişiye özel işletim sistemi!
Linux, Unix tabanlı işletim sistemlerinin genel adı, Dünya çapında bir çok geliştirici tarafından, geliştirilen distribitör versiyonu bulunmakta, hatta Türkiye'deki geliştiriciler tarafından geliştirilen ve sürekli güncellenen dağıtımı da mevcut, yıllardır okullarda da kullanılmakta olan "Pardus" projenin resmi sitesi: https://www.pardus.org.tr
her kullanıcıya hitap eden işletim sistemleri mevcut, Müzisyenlere, web ve grafik tasarımcılarına, internet güvenliği ve bir çok meslek dalına hitap edebilmekte ve kesinlikle ücretsiz.

Linux sürümleri yüzlerce, o yüzden hepsini burada detaylı bir şekilde paylaşmak zor olacaktır ama siz kendi ihtiyacınıza göre bir sürüm bulabilir, kişisel bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Bizim gönlümüzde taht kuran sürümlerden birisi Linux mint, yıllarca listelerde bir numarada kalmayı başardı. Driver konusunda çoklu desteğe sahip mint'i denemenizi tavsiye ederiz. 

Linux php server olarak da kullanılmakta ve bir çok hosting firmasının alt yapısında bulunmakla beraber network işi yapanlar için de bir çok sürümü bulunmaktadır.
Geliştiriciler tarafından bir çok program kullanıcılara yine ücretsiz olarak sunulmuştur. Hatta windows yazılımlarını çalıştırmak için aracı programlarlar da mevcut.
Oyun konusunda da bir çok seçenek mümkün.

genel olarak linux dağıtımlarına buradan ulaşabilirsiniz. https://distrowatch.com

Linux sürümlerini live olarak usb'den çalıştırabilirsiniz veya kolayca usb'den kurulum yapabilirsiniz. 

Linux sürümleri için video edit programlarını bu videoda incelemesini izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=hCyg56LgL5s

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here